DEȘEURI DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTROCASNICE (DEEE-uri)

Deșeurile de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE-uri) este o categorie mare și foarte importantă când e vorba de reciclarea lor.
Ele trebuie să încapă într-o sacoșă sau chiar într-o cutie atunci când sunt duse la reciclat.
În categoria asta intră toate dispozitivele care au nevoie de energie electrică să funcționeze și anume incărcarea lor, alimentarea din priză sau chiar rularea cu baterii pentru a funcționa.
Ca și DEEE-uri noi acceptăm:
  • electrocasnice de bucătărie (mixere, aparate de cafea, sandwish maker, cuptoare cu microunde, prăjitoare de pâine);
  •  Echipamente de curățenie pentru casă (aspiratoare, fiare de călcat);
  • telefoane mobile;
  •  laptopuri, tablete și accesorii IT (tastaturi, mouse-uri, imprimante, harduri externe, cabluri etc);
  • echipamente audio-foto-video (aparate foto, camere video, boxe, microfoane, caști, radio-uri etc);
  • echipamente electrice și echipamente iluminate (lămpi, veioze, prize, prelungitoare, întrerupătoare, cabluri etc);
  • scule electrice și articole de grădinărit (flexuri, bormașini, șurubelnițe electrice, foarfece electrice, compresoare etc);
  • jucării cu baterii.
yui
1200px-WEEE_symbol_vectors.svg

Acest simbol joacă un rol important în reciclarea dispozitivelor electrice, în sensul că dispozitivele cu acest simbol se colectează separat față de deșeurile menajere sau cele de ambajale.

ÎN CAZUL PREGĂTIRII ACESTOR DEȘEURI:

Deșeurile de echipamente electrice și electrocasnice trebuie ferite neapărat de umezeală. În cazul în care aceste echipamente conțin acumulatori încorporați, nu încercați să-i scoateți, în cazul în care echipamentele conțin baterii detașabile vă rugăm să le predați separat, la fel și în cazul echipamentele luminoase, unde becurile detașabile trebuie duse în containerele special amenajate pentru becuri și neoane.

ATENTIE ! 

În cazul echipamentelor de tip telefon mobil, laptop, tablete, harduri externe sau chiar televizoare smart vă rugăm să ștergeți datele cu caracter personal, pentru a evita riscul să ajungă în posesia altor persoane.

 

Recomandarea noastră este să păstrați aceste DEEE-uri în locuri sigure, ferite de umezeală, iar pentru transportarea lor ne ocupăm chiar noi, venim până la domiciliul clientului să ridicăm aceste deșeuri electrice, sau într-o sacoșă / cutie se pot preda la unu din centrele noastre de colectare, mai multe detalii in secțiunea de CONTACT.